
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 hlávky mladého zelí
- 1/2 pytlíku těstovin (jakékoliv větší – kolínka, mašličky, penne, široké nudle..))
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- podravka
- 3 stroužky česneku (ale klidně i víc)
- 2 masitá rajčata
- 100 g uzeného tofu
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody dáme vařit těstoviny.
-
Zatímco jemně probublávají, nakrájíme zelí na čtverečky a cibuli na hrubší nudličky.
-
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme rozehřát olej a osmažíme na něm cibuli.
-
Jakmile zesklovatí vsypeme zelí a promícháme. Nepodléváme!!! Raději často mícháme, zelí se malinko opeče a krásně se rozvoní. Ochutíme lžičkou Podravky ( zelí trochu pustí vodu) a dusíme za častého míchání do té doby, dokud se nám nezdá „tak akorát“ (nesmí zhadrovatět, má zůstat lehce křupavé).
-
Potom přidáme slabounké plátečky česneku a chvilku nato i rajčata pokrájená na kostky.
-
Zamícháme, už jen prohřejeme, vmícháme uvařené a scezené těstovky, větší část nastrouhaného tofu.
-
Na talířích sypeme zbytkem nastrouhaného tofu a dozdobíme.
Kuchařka: Danca