
Suroviny
            1-2 porce
							
    
- ledový salát
- majonéza (fresh, light nebo obyčejná)
- sójová omáčka
- cherry rajčata
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- mozzarella
- gurmánská hořčice
- sušený česnek
- ciabatta
- bylinkové máslo
- řecké koření do salátu (bazalka, koriandr, oregano)
Postup přípravy receptu
- 
4 velké listy ledového salátu si omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na pásky. Cherry rajčátka nakrájíme na polovinu a odstranímě dužinu a nakrájíme do salátu. Ze sýru mozzarella si nakrájíme asi 3 plátky a poté ještě rozkrájíme na kostky. Samozřejmě záleží, jak kdo má rád, může si přidat. 
- 
Vše smícháme a zalijeme kapkou olivového oleje. 
- 
Dále si připravíme zálivku. Do misky dáme 3-4 lžíce majonézy, mě postačila kávová lžíce na dávkování. Dále přidáme špetku soli a pepře, půl lžičky gurmánské hořčice, 3 kapky sójové omáčky, špetku sušeného česneku a sladké papriky. Důkladně promícháme. 
- 
Na vůni přidávám špetku salátkového koření, mám originál řecké, ale je v tom jen bazalka, koriandr a oregano. Všechny suroviny na zálivku smícháme a přidáme do salátu. 
- 
Salát důkladně promícháme a podle chuti můžeme dosolit. Upozorňuji to nepřehnat, mozzarela nasákne tu sůl z dresingu. 
- 
Ciabattu si nakrájíme na 1,5 cm tenké plátky, potřeme máslem a dáme zapéct na 4 minutky do trouby. Podáváme k salátu. 
Poznámka od kuchařky
Salát je lehký a svěží. Zálivku si každý dochutí podle té své. Přeji dobrou chuť a můžete se těšit na mé další recepty.
 
            