
Suroviny
- kynuté těsto vhodné na rohlíky a housky (určitě půjde použít i těsto na chleba)
- vejce na potření
- možno sezamové semínko na posypání
- olej (na potření misek)
Postup přípravy receptu
-
Kynuté těsto si zaděláme obvyklým způsobem, po vykynutí rozdělíme na dílky, zpracujeme je do malého bochánku a rozválíme na placičky.
-
Misky odolné vyšším teplotám potřeme shora olejem, dáme na plech s papírem na pečení a překryjeme těstem. Pokud nám dole těsto přebývá, tak odkrojíme rádlem nebo kolečkem na pizzu.
-
Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat sezamem.
-
Vložíme do předehřáté trouby, upečeme a misky z těsta ze skleněné formy sundáme a dáme na mřížku vychladnout. Pak je plníme vším, co uznáme za vhodné. Já měla zeleninový salát s kuřecími prsíčky a dresingem.
-
Fotky postupu:
1 – misky potřeme nahoře olejem
2 – těsto rozvalíme na placičky
3 – položíme na misky
4 – potřeme rozšlehaným vejcem
5 – můžeme posypat sezamem
6 – po upečení
7 – doporučuji použít podobné misky – se širším dnem
Poznámka od kuchařky
Není to můj nápad, viděla jsem to někde v nějakém časopise.
Použila jsem těsto z tohoto receptu
http://www.toprecepty.cz/recept/20892-abeceda-z-ky…
Smetanový guláš je tady