
Suroviny
1 klasický plech (cca 30 x 40 cm)
- Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
- krém:
- 250 g másla
- 500 g tvarohu
- 150 g moučkového cukru
- poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 80 g másla nebo hery (máslo je lepší)
- 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej, po částech mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme (200°C asi 10 minut) a necháme vychladnout.
-
Zatím připravíme krém: máslo s cukrem ušleháme a po částech zašleháme tvaroh. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a než připravíme polevu, necháme ztuhnout v ledničce.
-
Tuk necháme rozpustit, nasypeme do něj na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem (herou). Vmícháme lžíci mléka, a teprve po důkladném rozmíchání přidáme druhou. Pořádně vymícháme dohladka a polijeme moučník. Krájíme po zatuhnutí polevy. (Nejlépe horkým nožem, aby čokoláda nepopraskala).
Poznámka od kuchařky
Výborná mňamka! Uchovávejte v ledničce nakrájené na kousky.
Recept je převzat ze stránek www.mamincinyrecepty.cz