
- reklama -
Suroviny
    
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- krém:
- 3 tvarohy
- 150 g moučkového cukru
- 250 g másla
- čokoládová poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- smetana 33%
Postup přípravy receptu
- 
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a dáme zatím stranou. 
- 
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,přidáme mouku smíchanou s práškem a kakaem, dobře promícháme a přidáme sníh,který zlehka vmícháme do těsta. 
- 
Nalijeme na vyšší plech (vymazaný a vysypaný) dáme do předehřáté trouby na 180C na cca 20-30min. 
- 
Upečený korpus dáme vychladnout a mezi tím si připravíme tvarohový krém. 
- 
Cukr vyšleháme s máslem do pěny,pak přidáme tvarohy a řádně vyšleháme,krémem pomažeme korpus a dáme do lednice. 
- 
Připravíme si polevu,na vodní lázni rozpustíme čokoládu a přiléváme smetanu tak aby nám vznikla tekutější čokoláda.(čokoládová poleva je měkká a pěkně se krájí). 
- 
Čokoládou pak polijeme piškot s tvarohem a dáme vychladit nejlépe do druhého dne, aby tvaroh ztuhnul. 
            Kuchařka: Bohunka.T
        
