Suroviny
- Kakaové sušenky
- Tvarohový krém:
- 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 plátky želatiny
- 250 ml smetany na šlehání
- Čokoládová poleva:
- 50 g hořké čokolády
- 50 g smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Tvarohový krém:
Želatinu namočíme do studené vody. -
Vanilkový lusk podélně rozřízneme napůl a vyškrábneme semínka.
-
Tvaroh, cukr a semínka z vanilkového lusku dobře promícháme.
-
Nabobtnalou želatinu vymačkáme a rozpustíme ji ve 2 lžících horké vody.
-
Do tvarohu za stálého míchání přilijeme slabým pramínkem želatinu.
-
Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji vmícháme do tvarohu.
-
Sušenky rozdrtíme a dáme je na dna pohárů. (Měl jsem kakaové sušenky s oříšky, zvlhčil jsem je oříškovým likérem).
Na sušenky rozdělíme tvarohový krém a poháry dáme do lednice ztuhnout. -
Čokoládová poleva:
Smetanu zahřejeme (já v mikrovlnce), přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu, vymícháme do hladka a necháme krátce zchladnout. -
Na tvarohový krém v pohárech rozdělíme čokoládovou polevu a poháry ozdobíme.