
- reklama -
Suroviny
- 250 g hery
- 200 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce kakaového prášku na pečení
- 1 prášek do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce, na kousky pokrájený povolenou heru tuk a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme do pěny. Nadrobíme do ní tvaroh.
-
Nakonec přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne husté těsto. Šest lžic těsta si odložíme. Do zbytku zašleháme kakao.
-
Do vymazané a vysypané bábovkové formy dáme část hnědého těsta, na ně rozložíme těsto bílé a přikryjeme zbytkem hnědého. Lžíci urovnáme povrch a vložíme do vyhřáté trouby.
-
Pomalu upečeme na 170°C cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: kedlubna









