- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 sáčku špaget
- 80 g strouhaného parmazánu
- 1/2dcl bílého vína
- čerstvě namletý pepř
- sůl
- 100g pancetty
- 2 žloutky
- 3lžíce vody ze špaget
- 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí vody dáme vařit špagety podle návodu. V mističce si rozkvedláme žloutky, spolu s lžícemi vody ze špaget, solí, pepřem a parmazánem.
-
Na olivovém oleji opražíme pancettu a přilijeme víno. Víno necháme povařit cca minutku, přidáme k tomu uvařené špagety.
-
Odstavíme z ohně a přilijeme směs žloutků. Pořádně promícháme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Jsou to vlastně špagety carbonara já ale přidávám víno někdy i pažitku. Hlavně, když se přilévá vaječná směs, nesmíte to mít už na sporáku, jinak se Vám to zdrcne.
Výborné i je, když nemáte pancettu, nebo slaninu, orestovat na kousky vepřovou panenku.
Kuchařka: mijula