Mirčiny špagety

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 sáčku špaget
80 g strouhaného parmazánu
1/2dcl bílého vína
čerstvě namletý pepř
sůl
100g pancetty
2 žloutky
3lžíce vody ze špaget
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody dáme vařit špagety podle návodu. V mističce si rozkvedláme žloutky, spolu s lžícemi vody ze špaget, solí, pepřem a parmazánem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na olivovém oleji opražíme pancettu a přilijeme víno. Víno necháme povařit cca minutku, přidáme k tomu uvařené špagety.

  3. Odstavíme z ohně a přilijeme směs žloutků. Pořádně promícháme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Jsou to vlastně špagety carbonara já ale přidávám víno někdy i pažitku. Hlavně, když se přilévá vaječná směs, nesmíte to mít už na sporáku, jinak se Vám to zdrcne.

Výborné i je, když nemáte pancettu, nebo slaninu, orestovat na kousky vepřovou panenku.