
Suroviny
3 porce
- 500 g krůtích jater
- 8 g obyčejného špeku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky Indonesia
- 1 lžíce sojové omáčky Japanese Style
- trochu soli
- mletý pepře
- zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme (u drůbežích sůl nevadí).
-
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji do větší pánve na rozehřátý olej osmažit dozlatova. Přidáme plátky okořeněných jater a prudce, cca 3 minuty orestujeme. Poté játra otočíme, přidáme obě sojové omáčky, přiklopíme poklicí a 5 minut dodusíme.
-
Hotové přelijeme vydušenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, nebo jen s pečivem.
Poznámka od kuchařky
K takto připravené rychlé dobrotě jsem osmažila uvařené brambory a podávala jsem s“Dýní s hruškou na víně“http://www.toprecepty.cz/recept/29641-dyne-s-hrusk….Byla to moc príma kombinace:-)









