Minutková krůtí játra

291
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g krůtích jater
8 g obyčejného špeku
1 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky Indonesia
1 lžíce sojové omáčky Japanese Style
trochu soli
mletý pepře
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme (u drůbežích sůl nevadí).

  2. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji do větší pánve na rozehřátý olej osmažit dozlatova. Přidáme plátky okořeněných jater a prudce, cca 3 minuty orestujeme. Poté játra otočíme, přidáme obě sojové omáčky, přiklopíme poklicí a 5 minut dodusíme.

  3. Hotové přelijeme vydušenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, nebo jen s pečivem.

Poznámka od kuchařky

K takto připravené rychlé dobrotě jsem osmažila uvařené brambory a podávala jsem s“Dýní s hruškou na víně“http://www.toprecepty.cz/recept/29641-dyne-s-hrusk….Byla to moc príma kombinace:-)