Suroviny
podle počtu osob
- 4 silnější plátky vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- barevný pepř z mlýnku Kotányi
- 3 lžíce oleje
- silnější plátek másla na osmažení masa
- koření Aztécký poklad
- vejce
- olej na smažení
- cibule na kolečka
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet.
-
V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme.
-
Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek.
-
Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Vepřové i drůbeží maso si takto připravujeme na našem oblíbeném Aztéckém pokladu.Cibulová vychytávka na volské oko mi přišla e-mailem,tak jsem se tady podělila.Já nemám lívanečník a někdy, když je zapotřebí mít hezký tvar, tak toto je moc príma. Navíc ta cibule je tam tak pěkně decentně cítit. Ale chce to opravdu dát cibuli do rozpáleného tuku a hned vyklepnout vajíčko, jinak to pod cibulí proteče(jako mě) pak budeme muset usmažený bílek mírně nožíkem odškrábnout do patřičného tvatu:-)