Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku

55
- reklama -

Suroviny
podle počtu osob

4 silnější plátky vepřové krkovice
2 lžíce oleje
barevný pepř z mlýnku Kotányi
3 lžíce oleje
silnější plátek másla na osmažení masa
koření Aztécký poklad
vejce
olej na smažení
cibule na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme.

  3. Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek.

  4. Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.

Poznámka od kuchařky

Vepřové i drůbeží maso si takto připravujeme na našem oblíbeném Aztéckém pokladu.Cibulová vychytávka na volské oko mi přišla e-mailem,tak jsem se tady podělila.Já nemám lívanečník a někdy, když je zapotřebí mít hezký tvar, tak toto je moc príma. Navíc ta cibule je tam tak pěkně decentně cítit. Ale chce to opravdu dát cibuli do rozpáleného tuku a hned vyklepnout vajíčko, jinak to pod cibulí proteče(jako mě) pak budeme muset usmažený bílek mírně nožíkem odškrábnout do patřičného tvatu:-)