
Suroviny
2 porce
- 2 ks kachních prsou s kůží
- pepř čtyř barev – čerstvě mletý
- mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa opeříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme čerstvě mletou mořskou solí.
-
Okořeněná a nasolená prsa vložíme kůží na silně rozpálenou steakovou pánev a opékáme cca 7 minut. Následně po opečení ze strany kůže do křupava je otočíme a opékáme přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle.
-
Takto opečená kachní prsa uchováme v teple a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou. Mezitím do vypečeného kachního sádla vložíme rozpůlené uvařené brambory a zprudka opékáme.
-
Po chvilce osolíme a posypeme na jemno nasekaným čerstvým rozmarýnem a společně po promíchání ještě opékáme do zlatavé barvy. Kachní prsa dle přání strávníků buďto servírujeme jen šikmo nakrojená nebo nakrájená na tenké plátky (dámská verze).
-
Vhodnou přílohou jsou uvedené opékané rozmarýnové brambory a brusinko-rybízový dip, vyrobený smícháním dílu brusinkového džemu, se stejným dílem rybízového kompotu.









