Suroviny
2 porce
- smetana ke šlehání ( 33% šlehačka )
- tvaroh ve vaničce ( tučnost je na vás )
- ovoce čerstvé nebo mražené
- dle chuti cukr
Postup přípravy receptu
-
Smetanu ke šlehání vyšleháme, přidáme tvaroh (já dala polotučný) a podle potřeby cukr (mě stačila 1 pol. lžíce).
-
Ovoce můžeme buď rozmixovat nebo nakrájet na malé kousky. Já měla borůvky, tak jsem je jen vmíchala.
-
Směs pomocí lžičky dáváme do formiček na led a necháme zmrazit. Je lepší dát formu se zmrzlinou ještě do nějakého sáčku nebo krabičky, aby vám při delším skladování nenačichla jinými věcmi z mrazáku.
Poznámka od kuchařky
Honila mě mlsná, takže jsem experimentovala s domácími zásobami :), samozřejmě můžete zmrzlinu dát i do větších formiček a pak třeba polít čokoládou jako nanuky. Já jsem chtěla něco jen tak na zub, tak když mám na něco chuť, vyloupnu si kousek z formičky a nechávám v puse rozpustit. jako bonbón 🙂 není to žádná dieta, ale lepší, než schroupat celou sušenku 🙂 přidávám spíš jen jako inspiraci.