
Suroviny
- 150 ml (g) vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 300 g hladké mouky
- 15 g čerstvého droždí
- Náplň:
- kečup
- bazalka nebo oregano
- salám nebo šunka
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.
-
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly a každý z nich rozválíme.
-
Potřeme slabě kečupem, sypeme kořením, poklademe šunkou a posypeme strouhaným sýrem (náplň si samozřejmě můžeme dělat pokaždé jinou, podle chuti).
-
Zavineme (nezapomeneme založit boční kraje dovnitř, aby náplň nevytékala) a dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
-
Vykynuté potřeme vejcem, můžeme posypat semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C, asi 25-30 min).
Poznámka od kuchařky
Velmi jednoduché a zároveň dobré těsto, které občas dělávám na pizzu, jsem tady vytvarovala jako plněný závin a ze zbytku pár zcela obyčejných, rychlých rohlíků.
Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz