
- reklama -
Suroviny
- 1 listové těsto (asi 400 g)
- vejce na potření
- 2 krabičky (500g) mascarpone
- maliny
- rybíz černý nebo červený
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Maliny a rybíz rychle propláchneme a s cukrem svaříme na hustou kaši. Horké prolisujeme, pak necháme zcela zchladnout.
-
Na malé kovové trubičky natáčíme proužky rozváleného listového těsta dlouhé asi 15 cm a široké cca 1 cm tak, aby se kraje malinko překrývaly. Výsledná minikremrolka je velká asi 3-4 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-240°C (listové těsto se peče prudce, aby vyskočilo a neutekl z něj předčasně tuk). Vlažné minikremrolky sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
-
Mascarpone, moučkový cukr podle chuti a ovocný protlak vyšleháme na jemný krém. Zdobičkou naplníme a podáváme, nejlépe ihned.
Poznámka od kuchařky
Pozn.: Lze připravit i z malinového džemu, ale ten čerstvý protlak neměl chybu.
Kuchařka: zizala