Minitrubičky z listového těsta s ovocným krémem

110
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto (asi 400 g)
vejce na potření
2 krabičky (500g) mascarpone
maliny
rybíz černý nebo červený
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maliny a rybíz rychle propláchneme a s cukrem svaříme na hustou kaši. Horké prolisujeme, pak necháme zcela zchladnout.

  2. Na malé kovové trubičky natáčíme proužky rozváleného listového těsta dlouhé asi 15 cm a široké cca 1 cm tak, aby se kraje malinko překrývaly. Výsledná minikremrolka je velká asi 3-4 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-240°C (listové těsto se peče prudce, aby vyskočilo a neutekl z něj předčasně tuk). Vlažné minikremrolky sejmeme z formiček a necháme vychladnout.

  3. Mascarpone, moučkový cukr podle chuti a ovocný protlak vyšleháme na jemný krém. Zdobičkou naplníme a podáváme, nejlépe ihned.

Poznámka od kuchařky

Pozn.: Lze připravit i z malinového džemu, ale ten čerstvý protlak neměl chybu.

http://www.mlsoty.estranky.cz/