- reklama -
Suroviny
2 porce
- 180 g krůtích prsíček
- sůl
- pepř
- 10 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 dcl mléka
- 50 g starší žemle
- 10 g mandlí
- 20 g oleje
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka nakrájíme na 2 porce, mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec obalíme v housce nakrájené na malé kostičky, kde přidáme 10 g mandlí.
-
Smažíme v rozehřátém oleji nejdříve zprudka, pak stáhneme na polovinu, obracíme, dopékáme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně.
1 porce přibližně obahuje::
20g bílkovin, 15g tuku, 11g sacharidů, 3,4g vlákniny
260 kcal= 1090 kJ
Kuchařka: JanaDorazinova