
- reklama -
Suroviny
- plátkový sýr (45 % nebo uzený 45 %)
- 100 g Nivy (strouhané)
- 1/2 kelímku pomazánkového másla
- 2 lžíce Majolky®
- sůl
- pepř (dle chuti)
- pažitka
- brusinková marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Čtyři plátky sýru položíme do čtverce tak, aby se trochu kraje překrývaly.
-
Namažeme Nivou smíchanou s máslem, majolkou a pažitkou. Na to přidáme brusinky asi pásek zkraje a uprostřed.
-
Opatrně smotáme a zabalíme do alobalu.
-
Necháme důkladně vychladit. Nejlépe přes noc. Krájíme na kousky.
Poznámka od kuchařky
Brusinek stačí malinko a pomazánka by měla být spíše hustší.
Jsou vhodné na studené mísy nebo jako jednohubky.
Kuchařka: mika59