
Suroviny
- 1 plátek krkovičky (větší)
- hořčice
- sůl
- pepř
- 1 cibule (větší)
- 4 stroužky česneku
- kousek červené papriky
- kousek zelené papriky
- klíneček mrkve
- 1 okurek (menší)
- špalíček Koliby
- asi 2 plátky anglické slaniny
- trošku grilovacího koření
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si naklepeme na co největší plát.
-
Osolíme, opepříme, položíme na ni 2 plátky anglické, nebo váhalovy slaniny, 2 menší špalíčky kyselé okurky, 2 špalíčky červené a 2 špalíčky zelené papriky, 2 měsíčky cibule, špalíček sýra a 2 úzké špalíčky mrkve.
-
To vše zabalíme do rolády a buď svážeme, nebo zajistíme špejlema, aby mám všechno drželo pohromadě.
-
Zbytek cibule nahrubo nakrájíme a dáme spolu s roládkou do pekáčku. Posypeme nadrobno nasekaným česnekem a mírně grilovacím kořením, zalejeme vodou, asi 2 dcl a pečeme dorůžova.
-
Když je roládka upečená, vyjmeme ji a výpek zahustíme asi 2 dcl vody s 1 lžící hladké mouky a dobře provaříme.
-
Podáváme s knedlíkem, bramborama, nebo i rýží, záleží na chuti každého. Určitě by se hodilo i kysané zelí a knedlík, ale v tom případě bych šťávu nezahušťovala. Nepoužila jsem žádný tuk.
Poznámka od kuchařky
Původně měly být řízky, ale když jsem viděla ten plát rozklepaný, napadlo mne, že vše, co jsem v tu chvíli měla na stole včetně mrkve a sýru použiji na roládku pro 2 lidi. Výsledek neměl chybu. Já jím většinou jen kuřecí a tak se přiznám, že na sádlo jsem úplně zapoměla, ale přítel neměl jedinou připomínku.