Miniroládka z krkovičky

50
- reklama -

Suroviny

1 plátek krkovičky (větší)
hořčice
sůl
pepř
1 cibule (větší)
4 stroužky česneku
kousek červené papriky
kousek zelené papriky
klíneček mrkve
1 okurek (menší)
špalíček Koliby
asi 2 plátky anglické slaniny
trošku grilovacího koření
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si naklepeme na co největší plát.

  2. Osolíme, opepříme, položíme na ni 2 plátky anglické, nebo váhalovy slaniny, 2 menší špalíčky kyselé okurky, 2 špalíčky červené a 2 špalíčky zelené papriky, 2 měsíčky cibule, špalíček sýra a 2 úzké špalíčky mrkve.

  3. To vše zabalíme do rolády a buď svážeme, nebo zajistíme špejlema, aby mám všechno drželo pohromadě.

  4. Zbytek cibule nahrubo nakrájíme a dáme spolu s roládkou do pekáčku. Posypeme nadrobno nasekaným česnekem a mírně grilovacím kořením, zalejeme vodou, asi 2 dcl a pečeme dorůžova.

  5. Když je roládka upečená, vyjmeme ji a výpek zahustíme asi 2 dcl vody s 1 lžící hladké mouky a dobře provaříme.

  6. Podáváme s knedlíkem, bramborama, nebo i rýží, záleží na chuti každého. Určitě by se hodilo i kysané zelí a knedlík, ale v tom případě bych šťávu nezahušťovala. Nepoužila jsem žádný tuk.

Poznámka od kuchařky

Původně měly být řízky, ale když jsem viděla ten plát rozklepaný, napadlo mne, že vše, co jsem v tu chvíli měla na stole včetně mrkve a sýru použiji na roládku pro 2 lidi. Výsledek neměl chybu. Já jím většinou jen kuřecí a tak se přiznám, že na sádlo jsem úplně zapoměla, ale přítel neměl jedinou připomínku.