- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 2 hrnky mandlové mouky
- 2 PL strouhaného kokosu
- 150 ml Tropical džusu (nebo ananasového džusu)
- 150 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 300 g rybízu
- Na žmolenku:
- 80 g cukru krupice (nebo třtinového cukru)
- 80 g hrubé mouky
- 80 g másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s džusem a přidáme pramínkem vyšlehat olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a strouhaným kokosem. Promícháme a zlehka smícháme s ovocnou tekutou směsí.
-
Z mouky, změklého másla a cukru připravíme žmolenku.
-
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, zasypeme rybízem a posypeme žmolenkou. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut.
-
Vychladlý moučník vykrájíme vykrajovátkem na malá kolečka. Kolečka posypeme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64