Minikoláčky z Tropical džusu s rybízem a žmolenkou

55
- reklama -

Suroviny

4 vejce
2 hrnky mandlové mouky
2 PL strouhaného kokosu
150 ml Tropical džusu (nebo ananasového džusu)
150 ml oleje
1 prášek do pečiva
300 g rybízu
Na žmolenku:
80 g cukru krupice (nebo třtinového cukru)
80 g hrubé mouky
80 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s džusem a přidáme pramínkem vyšlehat olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a strouhaným kokosem. Promícháme a zlehka smícháme s ovocnou tekutou směsí.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mouky, změklého másla a cukru připravíme žmolenku.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, zasypeme rybízem a posypeme žmolenkou. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut.

  4. Vychladlý moučník vykrájíme vykrajovátkem na malá kolečka. Kolečka posypeme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.