
- reklama -
Suroviny
- 3 vajíčka
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- 50 ml oleje
- 2 menší nasrouhaná jablka
- oříšky nebo hrozinky
- l žíce rumu
- Dále misku z jenského skla, nebo keramiky o průměru otočného talíře v mikrovlnce, vysokou 7 cm.
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s práškovým cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Jemně vmícháme ostatní ingredience a nakonec sníh.
-
Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané misky a pečeme na plný výkon 9-10 minut v mikrovlnné troubě. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou nebo citronovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-http://forum.ekucharka.net/archive/index.php/t-394…
Já jsem dělala jen z poloviny, takže mám minibuchtičku pro přítele, až příjde z karet. Kousek jsem zkusila a musím říct, že stojí za vyzkoušení. je to moje premiéra v mikrovlnce.
Kuchařka: JanaDorazinova