Minidortík

84
- reklama -

Suroviny

Korpus:
4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
15 dkg krupice cukr
(bílků vyšlehat a pak přidávat potom postupně žloutky)
pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml.ořechů)
4 lžíc horké vody
Krém:
3/4l mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
1,5 másla
cukr dle chuti
(Do mléka dáme pudinky,van.cukry a cukr a uvaříme hustý pudink,vyšleháme máslo a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
nakonec dáme rum
Marcipán:
20 dkg mletý cukr
10 dkg sušené plnotučné mléko
vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme plát korpusu a po vychladnutí rozkrojíme 2x na čtverec 17×17 a 3. čtverec složíme z těch odkrojků co zůstanou, 2x pomažem krémem, po ztuhnutí ořežeme, ať je to rovné a potáhnem marcipánem.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Korpus na kulatý je stejný,akorát je polévaný čokoládovou polevou.