
- reklama -
Suroviny
- 100 g vody
- lžička cukru
- 50 g hrubě strouhaného sýra
- 200 g strouhaných vařených brambor
- 2 lžíce oleje
- 1,5 rovné lžičky soli
- 350-360 g hladké mouky
- 10 g čerstvého droždí
- mák nebo kmín na posyp
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.
-
Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8 dílků a z každého uděláme bulku (pokud by bylo třeba, lehce přitom podsypáváme moukou). Všechny bulky – minichlebíčky uložíme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
-
Vykynuté je navlhčíme vodou nebo rozšlehaným vejcem a sypneme mákem nebo kmínem (můžeme naříznout žiletkou nebo ostrým nožem) a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/17-20 min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Trpaslíčky jsou tady samozřejmě míněné děti… 🙂
Kuchařka: cathleen