- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 150-200 g plátků uzeného lososa
- 1 větší lučina (s pažitkou nebo žervé + bylinky)
- 1 lžička rozmačkaného tuňáka (ale olej z tuňáka nedávám)
- 3 vejce
- pažitka
- kopr
- tmavý žitný chléb
- na ozdobu černý kaviár
- (jikry z hunáčka severního)
- čerstý mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás.
-
Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky.
-
Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme čerstvým pepřem a rozmícháme se lžičkou drceného tuňáka.
-
Poté posypeme pažitkou, nebo nasekanou natí z jarních cibulek, poklademe plátky uzeného lososa a nahoru pokladame plátky vařených vajec. Vše ozdobíme trošinkou černého kaviáru. Až nahoru položíme snítky kopru. Podáváme k vínu, apod.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem jeden recept, který jsem četla v tisku, něco jsem zde změnila a bylo to chutné. Ale příště raději udělám z dvojité, čili z trojité dávky, zmizelo to za 5 minut, padá to do „žaloudku“, jak říkal Kája Mařík ihned.
Kuchařka: varilamyskakasicku