- reklama -
Suroviny
cca 80 ks
- Těsto:
- 500 g mouky polohrubé
- 20 g droždí
- 30 g cukru krupice
- 250 ml mléka vlažného
- 1 žloutek
- 30 g másla
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Těsto zadělat kváskem, lehce poprášit moukou, aby těsto neokoralo a přikryté nechat vykynout. Uděláme vdolečky, tak že v dlaních uválíme malé kuličky a trochu zploštíme.
-
Hotové klást na pomoučněný vál, přikrýt utěrkou a nechat kynout. Potom obrátit a opět nechat kynout (přikryté). Trochu vdolečky zmáčknout na placičku, vrchní stranou je klást do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažit dozlatova.
-
Smažené klást na savý papír pro odsátí přebytečného tuku. Zdobit podle libosti – tvarohem, povidly, marmeládou, šlehačkou atd.
Kuchařka: Nadja