
- reklama -
Suroviny
- 200 g vanilkového pribináčku
- 180 g hladké mouky
- 3 vejce
- 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- olej na smažení
- cukr na posypání
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
V jedné misce smícháme pribináček, vejce a cukr. V druhé misce smícháme mouku se sodou a špetkou soli.
Obě směsi smícháme dohromady a necháme cca 10 minut odpočinout. -
V hlubší pánvi nebo nádobě rozehřejeme olej a lžičkou nabereme trochu těsta. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Usmažené malé vdolečky přendáme na kuchyňské sací ubrousky a obalíme v moučkovém cukru.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem zahlédla v časopise „Chvilka pro Tebe“ recept od paní Věry Hodánkové ze Strakonic a tak jsem ho vyzkoušela. Byly výborné, křehké. Děkuji tímto za tip.
Kuchařka: Ivace64









