
- reklama -
Suroviny
- 265 g špaldové mouky
- 65 g pohankové mouky
- 100 g ovesných vloček
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- 100 g přepuštěného másla
- 2 bílé řecké jogurty (2 x 140 g)
- sušená rajčata v oleji (nakrájená na malé kousky)
- slunečnicová semínka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na ruce. Těsto rozdělíme na dvě části.
-
Každou část vyválíme na cca 2,5 cm vysokou placku. Z placky pak vykrajujeme (já jsem použila skleničku) kolečka (viz obrázek), která klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15-20 minut. Muffinky nám díky kypřícímu prášku krásně „vyrostou“. Po upečení necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa