Suroviny
80 porcí
- Těsto:
- 10 dkg cukru moučka
- 20 dkg másla
- 30 dkg hladké mouky
- 1 vajíčko
- trocha citronové kůry (nebo citropastu) dle chuti
- Krém:
- 7 dl mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 15 dkg cukru moučka
- 37 dkg másla
- ovoce dle barev a chuti
- 1 sáček želatiny
Postup přípravy receptu
-
Těsto: cukr moučku, změklé máslo a vajíčko spojíme. Přidáme hladkou mouku a citr. kůru. Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo.
-
Formičky o průměru cca 3,5 cm vyplníme těstem. Pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 10 min.
-
Krém: prosátý cukr moučku s máslem spojíme a lehce vyšleháme v mixéru. Vanilkový pudink rozpustíme v mléce a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
-
Uvařený pudink vychladíme (nejlépe mixérem, aby nevznikl škraloup).
-
Vychladlý pudink přidáme do másla s cukrem a vyšleháme. Přidáme pár kapek rumového aroma.
-
Pomocí sáčku s řezanou špičkou naplníme upečené košíčky krémem a ozdobíme ovocem. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny.
-
Nakonec připravíme želatinu žluté barvy dle návodu na sáčku. Želatinu lehce vychladíme a ještě než začne tuhnout, potáhneme jí horní část košíčků, aby zůstaly lesklé a ovoce neoschlo.
Poznámka od kuchařky
Ideální pro ty, kdo nemají rádi velké zákusky 😉