
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 2-3 velké hrsti nejmenších bílých fazolí – proto název mini
- 1/3-1/2 hlávky kapusty
- 1 hrstička mraženého hrášku-nemusí být kdo nemá rád
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- zeleninový bujón nebo vegetu
- 1 brambora (nemusí být)
- pažitka
- olej na smažení cibule a jíšky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V jednom hrnci si uvaříme fazole, ty mini jsou docela brzy. V kastrůlku si usmažíme nakrájenou cibuli do světle hněda, přidáme mouku, uděláme středně tmavou jíšku a dáme k fazolím, které nám měknou a dobře promícháme, aby nebyly v polévce pucky.
-
Pak ještě přidáme nakrájenou kapustu, opepříme, dáme zeleninový bujón, hrášek a nakonec rozmačkané stroužky česneku a dovaříme. Do vypnuté polévky přihodíme pažitku a můžeme stolovat.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá, dost rychlá a chutná polévka, která se nedá pokazit.
Kuchařka: Bibinka