Mini dortíky Pavlova

63
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Těsto:
4 bílky
150 – 200 g cukru (moučkový)
Náplň:
1 smetana ke šlehání
50 g cukru
ovoce dle vlastního výběru (nejlépe rybíz, jahody, maliny či borůvky)
100 ml uvařené černé kávy
kakao na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem. Lžící nebo zdobícím sáčkem vytvoříme malé kopečky. Dáme do předehřáté trouby na 130°C a pečeme cca 1 hodinu a 15 minut. Při pečení troubu neotevíráme. Pečeme do chvíle, kdy začnou být pusinky zlatavé. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na náplň si vyšleháme smetanu s cukrem. Uvaříme černou kávu.
    Pusinky ze spodní strany potřeme kávou a zdobícím sáčkem naneseme vrstvu našlehané smetany. Na vrstvu smetany dáme ovoce, posypeme kakaem a přiklopíme.

  3. Vychladíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Pokud bychom chtěli ovoce smíchat rovnou s našlehanou smetanou, pak musíme ovoce rozmixovat s cukrem a až poté smíchat. (rybíz k tomuto postupu nedoporučuji) Ovoce ke šlehačce přidáváme postupně za stálého šlehání.