
Suroviny
6 porcí
- Těsto:
- 4 bílky
- 150 – 200 g cukru (moučkový)
- Náplň:
- 1 smetana ke šlehání
- 50 g cukru
- ovoce dle vlastního výběru (nejlépe rybíz, jahody, maliny či borůvky)
- 100 ml uvařené černé kávy
- kakao na posypání
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem. Lžící nebo zdobícím sáčkem vytvoříme malé kopečky. Dáme do předehřáté trouby na 130°C a pečeme cca 1 hodinu a 15 minut. Při pečení troubu neotevíráme. Pečeme do chvíle, kdy začnou být pusinky zlatavé. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.
-
Na náplň si vyšleháme smetanu s cukrem. Uvaříme černou kávu.
Pusinky ze spodní strany potřeme kávou a zdobícím sáčkem naneseme vrstvu našlehané smetany. Na vrstvu smetany dáme ovoce, posypeme kakaem a přiklopíme. -
Vychladíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Pokud bychom chtěli ovoce smíchat rovnou s našlehanou smetanou, pak musíme ovoce rozmixovat s cukrem a až poté smíchat. (rybíz k tomuto postupu nedoporučuji) Ovoce ke šlehačce přidáváme postupně za stálého šlehání.