- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic olej
- 1 velký broskvový kompot
- Krém:
- 1 šlehačka (33%)
- 1 ztužovač šlehačky
- 10 dkg cukru
- 2 velké zakysané smetany
- Poleva:
- 1 vanilkový pudink
- kompotová šťáva(dolít vodou do 1/2 litru)
- 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Vejce našleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a 10 lžic oleje. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi tak půl hodiny.
-
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a cukrem a poté přimícháme zakysanou smetanu.
-
Po vychladnutí piškotu rovnoměrně namažeme krémem, poklademe broskvemi nakrájenými na měsíčky a zalijeme pudinkovou polevou, která by měla být lehce vychladlá. Hotové řezy dáme chladit do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší jsou až druhý den.
Kuchařka: Pajaja