
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g čokolády
- 200 ml smetany
- 1 vanilkový cukr
- 250 g malin
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.
-
Nožem si naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky.
-
Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme.
-
Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.
Poznámka od kuchařky
*Mille-feuille v překladu znamená tisíce lístků a používá se především pro francouzský dezert z listového těsta a krému.
Kuchař: Miquel









