Mildovy okurky

53
- reklama -

Suroviny

sklenice omnia 0,7l
případně velká 4 l a přepočítám poměr složení na 4 l
nakládané okurky a jiné
do 0,7l sklenice naskládám :
6 ks celých pepřů
6 ks nové koření
1/2 kávové lžičky hořčice
1 kávová lžička soli
1 llžíce cukru
7 ks stolní sladidlo Cologran (Lidl)
1 dcl octu
kopr – někdy jej nedávám
mrkev
cibule
česnek -někdy jej nedávám
křen- nekupovaný, jdu si jej nakopat za zahradu at má říz
nakládané RUSY :
postup ingrediencí je stejný akorát název je od mé babičky
akorát velké salátovky ostrouhám od vrchní vrstvy tmavě zelené slupky ,vyndám semínka lžíci od polévky a nakrájím na velikost, aby se mi vlezla do sklenice na výšku.Vše oloupané a nakrájené dám na 1 den do mísy a zasypu solí . Do druhého dne pustí vodu a lehce je opláchnu od soli a naskládám na cibuli do sklenic, okurky jsou ohebné a jde jich do sklenice naskládat více , případně přidám feferonku, at jsou pikantní- samozřejmě i do okurek .

Postup přípravy receptu

  1. umytá sklenice , dám na spodek kolečko cibule, dále se naplní dle popisu a kápnu 4 kapky macerátu


    Zobrazit celý recept

  2. zaskládám doplna okurkama, následně zaliji octem a nakonec celou sklenici zaliji vodou ze studny (podotýkám, že ze studny)

  3. nechám trochu místa na vzduch a zavíčkuji víčky ( hrdlo sklenice otřu vatou se slivovicí a zavíčkuji), následně ji protřepu dnem vzhůru at se promíchá ocet – voda – cukr

  4. následně je naskládám do hrnce zavařovacího a táhnu teplotu do 65 – 70°C — hrnec odložím z kamen na zem a sklenice vyskládám na hadr na zem a nechám zchládnout . Trochu vody v hrnci odliji a doliji studenou a naskládám opětovně sklenice. Na druhý den je dám do sklepa dnem vzhůru a asi za týden je otočím zpět

  5. Tímto postupem zavařuji i mladé kukuřičky, červenou řepu, cibulky, kozí rohy a rusy.

Poznámka od kuchařky

Jsou prý vynikající !