
- reklama -
Suroviny
- 500 g špaget (lepší jsou z tvrdé mouky)
- 500 g loupaných rajčat v plechovce
- 100 g sušených rajčat
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 2 lžíce oleje
- 6 stroužků česneku
- asi 300 ml bílého vína
- koření – bazalka, černý mletý pepř, tymián, citrónová kůra, směs provensálského koření, od každého asi 2 lžičky
- sůl podle chuti
- sýr Formaggio da Pasta (sýr na těstoviny) na posypání
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájeného na plátky a sušené rajčata, přidáme maso rozdrobené na jemno, osolíme a dusíme asi 8 minut
-
Přidáme rajčata, čtyři stroužky rozdrceného česneku, koření a ještě dusíme asi 5 minut. Nakonec nalijeme víno.
Dusíme asi 20 minut, až se víno vyvaří a udělá se hustší omáčka. -
Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle postupu na sáčku uvaříme špagety. Na uvařené špagety dámě omáčku a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamarádky, která žila pět let v Itálii a upravila ho na levné české jídlo a v naší rodině tato verze moc chutná, možná už tu někde bude, ale já ho osobně nenašla
Kuchařka: Ivana41