
- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 2 lžíce perníkového koření
- 1 malá lžička jedlé sody
- citronová kůra
- (možno přidat lžíci kakaa pro tmavší barvu perníčků)
- Tekutá směs:
- 120 g medu
- 60 g másla
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Smícháme v míse všechny sypké přísady.
-
Na mírném plameni rozpustíme máslo s medem, do vlažné směsi přimícháme dvě vejce.
-
Tekutou směs vlijeme do sypké a zpracujeme v těsto, které zabalíme a uložíme do lednice.
Vyválíme, vykrájíme a upečeme, elektrická trouba 10 minut na 170 st.C.
Poznámka od kuchařky
Po upečení možno potřít bílkem, já nepotírám. Nechávám odležet v chladu týden.
Kuchařka: Sudet