- reklama -
Suroviny
1 porce
- několik lístků čerstvé arugoly
- 1 vejce natvrdo – nakrájíme na malé kostky
- 1 ředkvička – omytá a nakrájená na půlměsíčky
- 1 středně velké rajče – omyté a nakrájené na poloměsíčky
- 1/4 salátové okurky – omytá-neoloupaná a nakrájená na tenší poloměsíčky
- 1/2 žluté papriky – omytá a nakrájená na čtverečky
- 50 g balkánského sýra – nakrájený na malé kostičky
- 1 lžička sladké papriky na posypání
- Zálivka:
- 1 lžíce Extra Virgin Oil
- 1 lžíce Balsamic Vinegar
- 1 lžička Worchester sauce
Postup přípravy receptu
-
Zálivku smícháme, necháme během přípravy salátu a dáme do lednice odstát. Během vaření vajíčka nakrájíme zeleninu a sýr.
-
Servírovací mísu pečlivě vyplníme arugolou a do středu dáme smíchanou zeleninu, posypeme nakrájeným vajíčkem a sýrem, jemně posypeme sladkou paprikou a navrch pokapeme připravenou zálivkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako samostatný chod, předkrm nebo jako přílohu např. ke grilovanému masu apod.
Kuchařka: Lenka Škulinová