Suroviny
2 porce
- 2 vejce
- 2 stroužky česnek rozdrcený
- 1 jarní cibulku (na drobno)
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1 mrkev
- hrst zelených fazolek
- dle chuti maggi tekuté
- 2 lžíce olej rostlinný
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cerstvu mrkvu a fazulku nakrajame na jullien aby sa nam rychlo urobila. Klasicky to robia v indonesii v maziary kde rozdrvia cesnak a cerstve chilli. My ked nemame pridame susenu papriku podlejem troskou oleja a staci nakrajat na drobno.
-
Dame do woku rychlo oprazit pridame jullien zeleninu a stir fry kdo chce prida trochu chemikalii ako Magii (tak sa robi originalny recept). Tento recept sa neda robit z mrazenej zeleniny lebo stale by mala byt chrumkava nie rozvarena.
-
Na druhej panvici si spravime klasicku prazenicu. Pridame do predvarenej zeleniny ozdobime na drobno nakrajanou jarnou cibulkou premiesame. Perfektna vegetarianska varianta ani netreba klobasu a slaninu.
Poznámka od kuchařky
Ja som si vzdy myslel ze prazenica – michane vejce sa daju tak najviac ochutit , slaninkou , klobasou …mylil som sa.Takze ked sa vas opytaju v Indonesii ci chcete europske michane vejce alebo ich domace indoneske.Tak vam pride prekvapko.