Míchaná vejce indonézská

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vejce
2 stroužky česnek rozdrcený
1 jarní cibulku (na drobno)
1/2 lžičky mleté červené papriky
1 mrkev
hrst zelených fazolek
dle chuti maggi tekuté
2 lžíce olej rostlinný
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cerstvu mrkvu a fazulku nakrajame na jullien aby sa nam rychlo urobila. Klasicky to robia v indonesii v maziary kde rozdrvia cesnak a cerstve chilli. My ked nemame pridame susenu papriku podlejem troskou oleja a staci nakrajat na drobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Dame do woku rychlo oprazit pridame jullien zeleninu a stir fry kdo chce prida trochu chemikalii ako Magii (tak sa robi originalny recept). Tento recept sa neda robit z mrazenej zeleniny lebo stale by mala byt chrumkava nie rozvarena.

  3. Na druhej panvici si spravime klasicku prazenicu. Pridame do predvarenej zeleniny ozdobime na drobno nakrajanou jarnou cibulkou premiesame. Perfektna vegetarianska varianta ani netreba klobasu a slaninu.

Poznámka od kuchařky

Ja som si vzdy myslel ze prazenica – michane vejce sa daju tak najviac ochutit , slaninkou , klobasou …mylil som sa.Takze ked sa vas opytaju v Indonesii ci chcete europske michane vejce alebo ich domace indoneske.Tak vam pride prekvapko.