
Suroviny
1 porce
- 2 vejce (co nejlepší kvality, aspoň z podestýlky)
- 2 PL 12% smetany
- kousek másla na dokončení
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vodní lázeň – kastrolek s vodou a misku odpovídající velikosti, dno misky by mělo být nad hladinou vody. Rozehřejeme.
-
Do misky rozklepneme vejce a přidáme smetanu. Prvních 5 minut si toho nevšímáme. Druhých 5 minut vždy asi po minutě promíchneme. Na malé pánvičce rozehřejeme kousíček másla do ořechové barvy.
-
Posledních pár minut stojíme u plotny a mícháme a mícháme a mícháme, do konzistence cca bramborové kaše.
Servírujeme: na talířku zakápneme máslem, opepříme, jemně osolíme.
Poznámka od kuchařky
Náhodou jsem viděla Blumenthala dělat míchaná vajíčka.
Připravená klasicky do této konzistence – ne, nechutná, mám ráda jen tak lehce převracená na kousku másla.
Připravená tímto způsobem chutnalo. A to velmi. Je to úplně jiné a za ten čas to stojí. On ten Heston asi fakt ví, co dělá.