Míchaná vajíčka bez vajíček – vegan

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

– 1/2 hrnku kukuřičné krupice (koupíte ve zdravé výživě)
– 1 střední cibule
– lahůdkové droždí
– sůl (nejlépe Himalájská černá)
– olej

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou krupici dáme do kastrolu, zalijeme horkou vodou (cca 1 hrnek), osolíme a chvíli necháme stát.

  2. Poté provaříme, přiléváme postupně vodu do požadované hustoty. Pozor – krupice zvětší svůj objem a prská, je nutné neustále míchat!!! Kukuřičnou krupici odstavíme z plotny a přikryjeme pokličkou.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme si cibuli. Přidáme vzniklou kaši z krupice a promícháme, popřípadě přilijeme ještě trochu vody, pokud je kaše moc hustá. Těsně před doděláním přisypeme lahůdkové droždí, cca 2-3 kávové lžičky. Promícháme, necháme ještě chvilku prohřát a podáváme posypané jarní cibulkou a s pečivem.

  4. Himalájskou sůl přidáváme až těsně před podáváním, má stejnou vůni jako vajíčka, takže jim dodá identickou vůni a lahůdkové droždí zase chuť.

Poznámka od kuchařky

Sama jsem tomu nevěřila, dokud jsem neochutnala, droždí způsobí chuť míchaných vajíček, to je to kouzlo!!! Celá rodina se každý víkend těší až budou zase ty vajíčka bez vajíček, takový malý svátek 😉 sami uvidíte a nebude Vám potom těžko 🙂

Nechala jsem se inspirovat ze stránek http://veganodaktyl.veganka.cz/