Míchaná Olomoucká vejce

86
- reklama -

Suroviny
2 porce

5 vajec
1 cibule
balíček Olomouckých tvarůžků
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozpustím máslo, přidám na kostičky nakrájenou cibulku a jemně ji osmahnu.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále si nakrájím Olomoucké tvarůžky (nejlepší jsou věnečky, bývají více vyzrálé) a přidám je k cibulce.

  3. Na mírném plameni je nechám rozpustit, dokud mi nevznikne taková lepivá směs.

  4. Do ní pak rozklepnu všechna vejce a zamíchám, jako u klasických míchaných vajec.

  5. Podle chuti přidám sůl a pepř (soli spíše míň, samotné tvarůžky jsou slané dost). Podávám s čerstvým chlebem nebo s rohlíky.

Poznámka od kuchařky

Velice dobrá snídaně, jen po ní raději nezapomeňte na Hašlerky :))