![Mexický guláš z krůtích srdíček_5ff6a98720733.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/mexicky-gulas-z-krutich-srdicek_5ff6a9870fb4b.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 700 g krůtího srdce
- 3 větší cibule
- 2 PL sádla
- 1 kostka masoxu
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 malý hrášek
- 1 kukuřice
- 2 zelené papriky
- hladká mouka
- sůl, pepř
- paprika sladká
- chilli, mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Na sádle do zlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka (já krájel na 4 díly, byla větší) a necháme zatáhnout.
Přidáme papriku, koření, rajčatový protlak a asi 25 minut vaříme v papiňáku.. -
Pokud jsou srdíčka měkká, tak přidáme nakrájenou papriku, hrášek a kukuřici (podle chuti, já dal 2/3 plechovky) a dalších 5-10 minut vaříme.. Poté podle potřeby zahustíme moukou smíchanou s vodou a za stálého míchání provaříme..
Poznámka od kuchařky
Jako příloha je vhodná rýže, knedlík.. Je to jednoduchý recept pro začátečníky a pro ty, kdo mají srdíčka rádi..
Kuchař: tom.palda