Mexický guláš z krůtích srdíček

111
- reklama -

Suroviny
4 porce

700 g krůtího srdce
3 větší cibule
2 PL sádla
1 kostka masoxu
1 malý rajčatový protlak
1 malý hrášek
1 kukuřice
2 zelené papriky
hladká mouka
sůl, pepř
paprika sladká
chilli, mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle do zlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka (já krájel na 4 díly, byla větší) a necháme zatáhnout.
    Přidáme papriku, koření, rajčatový protlak a asi 25 minut vaříme v papiňáku..


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud jsou srdíčka měkká, tak přidáme nakrájenou papriku, hrášek a kukuřici (podle chuti, já dal 2/3 plechovky) a dalších 5-10 minut vaříme.. Poté podle potřeby zahustíme moukou smíchanou s vodou a za stálého míchání provaříme..

Poznámka od kuchařky

Jako příloha je vhodná rýže, knedlík.. Je to jednoduchý recept pro začátečníky a pro ty, kdo mají srdíčka rádi..