Suroviny
8 menších tortill (nebo 4 větší)
- 1 balení tortill (po 8 ks menší nebo 4 ks větší)
- 500 g mletého krůtího masa
- 100 ml bílého vína
- 100 g sýru Čedar (na strouhání nebo plátkový)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- 2-3 větší rajčata
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Dip:
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno. Když zesklovatí, přihodíme na drobno pokrájený česnek, necháme ho minutku provonět a přidáme krůtí maso.
-
Vše mícháme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky a nezhnědne. Poté podlijeme bílým vínem a necháme cca 5 min. dusit.
-
Přidáme rajčatový protlak, prohřejeme s masem, stačí chvíli a dochutíme solí a pepřem.
-
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 170°C. Rajčata si pokrájíme na malé kostičky.
-
Rozprostřeme si tortilly. Doprostřed každé tortilly dáme hotovou směs, posypeme pokrájenými rajčaty. Navrch posypeme nastrouhaným čedarem nebo vložíme plátek čedaru a tortillu přehneme na půlku.
-
Tortilly narovnáme na plech nebo do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 min.
-
Bílý jogurt smícháme se solí a bílým pepřem a podáváme k hotovým tortillám.
Poznámka od kuchařky
Byla jsem nemile překvapena, že i tortilly obsahují palmový olej 🙁 Za sebe mohu doporučit tyto tortilly – Santa Maria Tex Mex Pšenično-kukuřičná tortilla 336g (8 ks), jsou vynikající a obsahují řepkový olej.
Rovněž mohu doporučit Bokada Čedar 45% přírodní polotvrdý sýr plátky 100g (8 ks).
Tyto tortilly patří k našim oblíbeným 😉 Recept jsem kdysi objevila v jednom časopise, ale trochu jsem si ho upravila. Fotografie dodám příště.