
- reklama -
Suroviny
    
- 2 kuřecí čtvrtky bez kůže
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 4 stroužky česneku nasekaného najemno
- 1 KL jemně nasekaného zázvoru
- 1 KL sladké červené papriky
- 1 KL pálivé sušené papriky
- 3 PL pálivého kečupu
- 1 PL sladkého kečupu
- 1 chilli paprička
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 1 konzerva červených fazolí v chilli nálevu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- drůbeží vývar
- 80 g slaniny
- 2 PL olivového oleje
- hladká mouka
- voda
Postup přípravy receptu
- 
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. 
- 
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme česnek, zázvor, nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku restujeme. 
- 
Na základ dáme maso a necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme obě mleté papriky. Podlijeme vývarem, přidáme oba kečupy a necháme dusit. 
- 
Měkké maso vyndáme, vykostíme. 
- 
Do omáčky dáme slité fazole, nakrájené papriky, zahustíme, vrátíme obrané maso a necháme provařit. Podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Podáváme s rýží. 
Poznámka od kuchařky
KL-kávová lžička
PL-polévková lžíce
            Kuchařka: suslajda
        
 
            