
- reklama -
Suroviny
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu
- 1 plechovka bílých fazolí v tomatové omáčce
- 350 g vepřové kýty
- cibule
- česnek dle chuti
- rajský protlak velký
- kari
- sůl
- pepř
- kousek masoxu (nemusí být)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnou na olej doměkka, maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, opeříme a posypeme trochou kari.
-
Okořeněné maso dáme k cibuli a opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, přidáme kousek masoxu (stačí čtvrtka) a dusíme do měkka.
-
Fazole přidáme k masu i s nálevem, dáme protlak a necháme provařit, aby nám fazole zhoustli.
-
Dochutíme rozmačkaným česnekem a podáváme s čerstvým pečivem.
Kuchařka: Bohunka.T