
- reklama -
Suroviny
- 25 dkg gothaje
- trošku tuku na osmahnutí
- (ne moc – salám ho pustí)
- troška hladké mouky na jíšku
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ kostičky masoxu
- 1 cibule na kousíčky nakrájená
- 1 dračí – pálivá klobása
- 1 konzerva sterilované kukuřice
- 1 konzerva sterilovaných fazolek
- 2 ks menších rajčat
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahnu na kousíčky nakrájený salám, nejlépe gotha j- cca 25 dkg, pak zapráším trochou mouky, přidám pálivou papriku (koření), a ½ lžičky sladké papriky, přidám na jemno nakrájenou cibulku a restuji. Nepatrně podliji horkou vodou a přidám ½ kostičky masoxu.
-
Přidám na kolečka čabajku (dračí, písecká…), na kousky nakrájenou syrovou papriku (1 ks stačí), 1 malou konzervu sterilované kukuřice a jednu konzervu sterilovaných fazolí, dvě menší rajčata, nakrájená na větší kousky.
-
Promíchám, opět nepatrně podliji a nechám ještě chvilku dusit, aby byla paprika měkká.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem.
Kuchařka: Ludmila B