Mexická kuřecí křídla pečená na bramborách s cibulí a česnekem

56
- reklama -

Suroviny
3 porce

Kuřecí křídla 10 ks (3-4 ks na osobu)
1 kg brambor
2 ks cibule
1-2 ks česneku
(na marinádu)
5 PL olivvového oleje extra virgin
1 ČL chili koření (i víc … jak kdo snese)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě z oleje a čili a necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc (já je měla jen od rána).

  2. Do pekáčku dáme omyté neoloupané brambory (lepší jsou menší, větší přepůlíme), cibuli (může být i se spodní čistou slupkou) nakrájenou na 1/2 až 1/4 a přepůlený česnek – též s čistou slupkou.

  3. Na to naskládáme marinovaná křídla špičkami dovnitř, aby se nespálily.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi hodinu. Pokud máte rádi křupavější kůžičku můžeme na posledních 10 minut zvýšit teplotu na 230°C. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

V receptu není sůl. Není to chyba, já se snažím kvůli manželově vysokému tlaku sůl vynechávat. V tomto připadě je jídlo dost ostré a ještě je jako příloha pečený česnek, takže sůl opravdu není třeba. Pokud bez ní někdo nemůže být, tak ať si jií klidně přidá.