- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g černých fazolí (sterilované, nebo předem namočené a uvařené)
- 1 větší rajský protlak
- 2 lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 500 g zeleninového leča (nebo čerstvých rajčat a papriky)
- sůl
- Worcestrová omáčka
- 1 kostka masového bujónu
- 1 lžička chilli koření
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak opečieme krátko na oleji. Pridáme kečup, pretlak, lečo a fazuľku a chvíľu podusíme. Ak použijeme čerstvú zeleninu, chvíľu ju podusíme podľa postupu, ale bez fazuľky, tú pridáme až bude zelenina napoly udusená. Podľa chuti osolíme, ochutíme bujónom, worcestrom, chilli korením, necháme prevrieť a zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Opäť necháme prejsť varom a podávame. Servírujeme s chlebom, pečivom, bagetou, podľa chuti.
Kuchařka: tejaja