
Suroviny
- oloupané brambory
- hrušková povidla
- mletý mák
- moučkový cukr
- máslo
- teplé mléko
- hrst hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené slijeme, rozmačkáme na kaši, přidáme trochu teplého mléka a másla (jen rozmačkat, nešlehat). Tak zní teorie :-)). Já měla trochu uvařených brambor od oběda, na plotně v kastrůlku jsem je podlila mlékem, přidala máslo, vidličkou rozmačkala na kaši, zasypala hrstí mouky, propařila a lehce vymíchala – v zásadě jako škubánky.
-
Kaši dáme na talíř do tvořítka – zase teorie :-)) Tvořítko nemám, marně sháním, použila jsem ustřižený vršek od velkého jogurtu.
-
Napěchujeme cca 3 cm kaše, na to hrušková povidla, zasypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a vrchem prolijeme rozpuštěným máslem.
-
Po chvilce se část másla vsákne do máku, část steče na talířek. Teprve pak tvořítko lehce vyndáme.
-
Se zakysanou smetanou to jako rychlý moučník nemá chybu.
-
Jí se teplé!









