- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- Na náplň:
- 2 ks métský salám ( já měla už pouze jeden, tak jsem přidala čajovku)
- 2 stroužky česneku
- čerstvý libeček
- žampiony
- 4 plátky uzeného sýra
- špetka pepře
- špetka sladké papriky
- sůl
- Dále:
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- vývar
- 1 PL hladké mouky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem.
-
Žampiony oloupeme.
-
Na každý plátek masa naneseme vrstvu métské směsi, poklademe plátkem sýra a nakrájenými žampiony, stočíme do závitku a zpevníme provázkem.
-
V pekáčku si na oleji opečeme ze všech stran závitky do hněda a vyjmeme. Na výpeku si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme nové koření a pepř a vrátíme závitky, které podlijeme vývarem nebo vodou. Pokud nám zbydou žampiony, přidáme k závitkům.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a přikryté pečeme cca 20 minut, pak je na 10 minut necháme dopéci odkryté.
-
Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme a provaříme.
Kuchařka: 1974andrea