Metrový srnčí hřbet

100
- reklama -

Suroviny

těsto
5 vajec
30 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml oleje
150 ml mléka
2 lžíce kakaa
krém
2 lžíce hrubé mouky
1/2 l teplého mléka
250 g másla
200 g moučkového cukru
lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehači šleháme žloutky a postupně přidáme cukr, olej, mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto vlijeme do jedné vymazané a vysypané formy.


    Zobrazit celý recept

  2. Do zbylého těsta přidáme kakao a vlijeme do druhé formy. Upečeme, vyklopíme a rozkrájíme podle hřbetů. Jednotlivé díly a povrch moučníku mažeme krémem, střídavě bereme barevné varianty. Vychlazený moučník řežeme na šikmo.

  3. Na krém svaříme mouku a mléko na hustou kaši a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Potom ji smícháme s utřeným máslem, cukrem a citronovou šťávou.