
- reklama -
Suroviny
- 270 g vody
- 50 g žitné chlebové mouky
- 250 g pšeničné chlebové mouky
- asi 200 g kysaného zelí
- 150 g uzeného bůčku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- lžička soli
- 15 g čerstvého droždí
- sádlo na vymazání pekáčku
- mletý pepř
- Na potření:
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce vody
- 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Pekáček dobře vymažeme povoleným sádlem.
Ve vodě rozmícháme droždí, pak přidáme mouky, sůl, kmín a propláchnuté zelí. Umícháme těsto, které ihned, bez kynutí urovnáme do pekáčku. -
Těsto posypeme mletým pepřem, pohážeme kostičkami bůčku, lehce je do těsta zatlačíme a zapneme troubu – meteník předkynul při krájení bůčku a teď, než se trouba na 180-190°C nahřeje, většinou dokyne. Pokud ne, dopřejte mu před pečením ještě pár minut kynutí….
-
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme – přibližně 35-40 minut.
Ještě vřelé potřeme směsí vody, oleje a rozetřeného česneku.
Kuchařka: cathleen









