- reklama -
Suroviny
plech
- 4 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- sklenice meruněk
- 500 g tvarohu
- 500 ml šlehačky ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- ztužovač šlehačky
- želatinový ztužovač
- rybízová marmeláda
- 2 vanilkové pudinky
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně vmícháme vyšlehané bílky a mouku s práškem do pečiva.
-
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních cca 15 – 20 minut (vyzkoušíme špejlí, zda-li je upečen).
-
Korpus necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou a poklademe meruňkami, řezem dolů.
-
Ušleháme šlehačku se ztužovačem, vmícháme tvaroh s vanil. cukrem a dle návodu přidáme želatinový ztužovač.
-
Natřeme na korpus a dáme chladit.
-
Ze šťávy z meruněk, pudinků a vody dolité do 700 ml uvaříme želé,(dle chuti můžeme dosladit).
Necháme téměř vychladnout a naneseme na korpus.
Znovu dáme do chladna.
Poznámka od kuchařky
Koláč je nejlepší sníst do dvou dnů, pak pudink může popraskat, ale u nás déle stejně nevydrží.
Kuchařka: hemriettas