Meruňky pod peřinou

59
- reklama -

Suroviny
plech

4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
sklenice meruněk
500 g tvarohu
500 ml šlehačky ke šlehání
2 vanilkové cukry
ztužovač šlehačky
želatinový ztužovač
rybízová marmeláda
2 vanilkové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně vmícháme vyšlehané bílky a mouku s práškem do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních cca 15 – 20 minut (vyzkoušíme špejlí, zda-li je upečen).

  3. Korpus necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou a poklademe meruňkami, řezem dolů.

  4. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, vmícháme tvaroh s vanil. cukrem a dle návodu přidáme želatinový ztužovač.

  5. Natřeme na korpus a dáme chladit.

  6. Ze šťávy z meruněk, pudinků a vody dolité do 700 ml uvaříme želé,(dle chuti můžeme dosladit).

    Necháme téměř vychladnout a naneseme na korpus.

    Znovu dáme do chladna.

Poznámka od kuchařky

Koláč je nejlepší sníst do dvou dnů, pak pudink může popraskat, ale u nás déle stejně nevydrží.